Pohja:
4dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
100g maidotonta margariinia sulatettuna (esim. sininen Keiju)
2 dl vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja kuuma vesi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 min.
Kakun välissä on mansikkasurvosta ja kaakaojauheella maustettua voikreemiä. Päällä tuota samaa kreemiä (vaan kiireessä mätkittynä :))
Kreemi:
500g maidotonta margariinia
3 dl sokeria
1,5 dl vettä
Keitä vesi ja sokeri. Jäähdytä! Vaahdota rasva vaahdoksi. LIsää sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta haluamallasi tavalla (esanssilla, suklaalla, vaniljasokerilla,... tässä siis käytetty kaakaojauhetta) Voikreemi säilyy huoneen lämmössä kelmulla peitettynä.
Tuo annoskoko on aika suuri. En enää muista, minkä verran tein kreemiä tähän kakkuun, mutta aika paljon pienemmän annoksen kuitekin.Se on tietysti makuasia, paljonko tuollaista voikreemiä kestää kakussa, ettei tule öklöä.
Kommentit