246316.jpg

Pohja:

4dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2-3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

3tl vaniljasokeria

100g maidotonta margariinia sulatettuna (esim. sininen Keiju)

2 dl vettä

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja kuuma vesi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun  vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 min.

Kakun välissä on mansikkasurvosta ja kaakaojauheella maustettua voikreemiä. Päällä tuota samaa kreemiä  (vaan kiireessä mätkittynä :))

Kreemi:

500g maidotonta margariinia

3 dl sokeria

1,5 dl vettä

Keitä vesi ja sokeri. Jäähdytä! Vaahdota rasva vaahdoksi. LIsää sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta haluamallasi tavalla (esanssilla, suklaalla, vaniljasokerilla,... tässä siis käytetty kaakaojauhetta) Voikreemi säilyy huoneen lämmössä kelmulla peitettynä.

Tuo annoskoko on aika suuri. En enää muista, minkä verran tein kreemiä tähän kakkuun, mutta aika paljon pienemmän annoksen kuitekin.Se on tietysti makuasia, paljonko tuollaista voikreemiä kestää kakussa, ettei tule öklöä.